Heropening historische kerken vanaf 1 juli

Vrijwilligers van Torens aan de Dijle heten bezoekers opnieuw welkom vanaf 1 juli. Sinds de lockdown van oktober waren de kerken gesloten. Enkele kerken bleven alleen geopend voor persoonlijk gebed en bezinning, maar er was geen onthaal meer mogelijk van vrijwilligers van Torens aan de Dijle vanwege de coronamaatregelen.

Vanaf aanstaande donderdag zorgen de vrijwilligers van Torens aan de Dijle weer voor het onthaal in de zes historische kerken: de Sint-Janskerk, Sint-Katelijnekerk, Sint-Pieter-en-Paulkerk, Onze-Lieve-Vrouw-over-de-Dijlekerk, Leliendaalkerk en de Onze-Lieve-Vrouw van Hanswijkbasiliek.

“Onze vrijwilligers zijn helemaal klaar voor het onthaal en kijken ernaar uit om weer bezoekers te mogen ontvangen op een veilige manier. We willen ervoor zorgen dat iedereen de kans krijgt om het uitzonderlijke patrimonium van de historische kerken in Mechelen te bezoeken, te bewonderen en te beleven. Wat wij hier in Mechelen aan historische en monumentale waarde bezitten mag door iedereen geweten zijn”, zegt Koen Anciaux, schepen en voorzitter van Torens aan de Dijle.

Het onthaal in de Sint-Romboutskathedraal wordt zoals altijd verzorgd door Visit Mechelen en de Begijnhofkerk opent officieel in september na jarenlange restauratie. Vanaf dan gaat ook daar het onthaal van start.

Praktisch

Torens aan de Dijle zorgt er samen met de kerkbesturen voor dat iedereen de kerken op een aangename en veilige manier kan betreden. Daarbij staat het welzijn van zowel de bezoeker als de vrijwilliger centraal. Een aantal regels in verband met de maatregelen gelden nog steeds. Zo is het dragen van een mondmasker verplicht, moeten bezoekers de handen ontsmetten en minstens 1,5 meter afstand houden van elkaar.

Voor meer informatie over de historische kerken, de maatregelen en de openingsuren: www.torensaandedijle.be

Deel dit artikel

delen
delen
delen
E-mail