Handelaars OLV-straat zorgen voor meer animo met belevingsfestival tijdens de heraanleg

Straatwerken hoeven niet altijd geassocieerd te worden met hinder. Toch niet als het van de handelaars van de Onze-Lieve-Vrouwestraat afhangt. Ze slaan immers de handen in elkaar om voor meer animo te zorgen tijdens de werkzaamheden. De komende weken en maanden staan er met het LOV-festival tal van acties en evenementen op het programma, waardoor de bezoekers meer dan ooit verwend worden. Van een hipstermarkt over eveningshoppings tot zelfs een festival: de OLV-straat is the place to be.Van de nood een deugd maken. Dat is wat de Mechelse handelaars van de OLV-straat doen. Waar straatwerken meestal kenmerkend zijn voor hinder, willen de handelaars alles uit de kast halen om tijdens de werken de straat meer in de kijker te zetten met acties en evenementen. Een ei bakken zonder de schaal te breken kan niet, maar de handelaars van de OLV-straat hebben een hele menu aan acties uitgewerkt, om de straat in de schijnwerpers te zetten tijdens de werken.

“Bij wegenwerken in handelsstraten proberen we steeds met allerhande acties de straat onder de aandacht te houden tijdens de moeilijke maanden. De handelaars van de OLV-straat hebben heel wat creatieve ideeën aangereikt. Uiteraard hebben we dit aangemoedigd en waren we bereid om dit verder uit te broeden en te ondersteunen. We hebben de handelaars samengebracht om zo dit initiatief van de grond te laten komen. Zowel handelaarsorganisatie Mechelen MeeMaken als de stad springen financieel bij. Vanuit de stad voorzien we bijvoorbeeld stoffen draagzakken met daarop het logo van het LOV-festival en vlaggen om de straat feestelijk aan te kleden. Door dit creatief concept, loont het nog extra de moeite om de toffe handelszaken in de OLV-straat een bezoekje te brengen tijdens de werken”, klinkt het bij Greet Geypen, schepen van Economie.

Het LOV-festival wordt tijdens heel de periode van de werken gevierd. De naam LOV verwijst uiteraard naar de letters van de OLV-straat en naar de tijdelijke installaties die in 2020 ook onder de noemer LOV gerealiseerd werden, om de straat aantrekkelijker te maken.

“De heraanleg van de OLV-straat is een goede zaak. Zulke grote werken brengen nu eenmaal hinder met zich mee, maar we willen er een positieve draai aan geven. Meestal wordt er gewacht tot na de realisatie van de heraanleg om iets leuks te organiseren. Maar wij willen nu al alles uit de kast halen. Tijdens de werken pakken we daarom uit met tal van acties en evenementen, klinkt het bij Geert Milis, voorzitter van Mechelen MeeMaken.

Verwacht je dus de komende maanden in de Onze-Lieve-Vrouwestraat aan leuke events en acties. Met kortingen, cadeautjes, winacties, after-work drinks, een hipstermarkt, avondshoppings, mobiele bandjes en nog zoveel meer, worden bezoekers en klanten verwend. Als kers op de taart komt er een dansfestival om de nieuwe straat feestelijk in te huldigen. Nog iets extra om naar uit te kijken!

“We zetten in op een supergezellige straat met veel groen, het zal een fantastische straat worden waar iedereen wil verpozen. De grote werken hebben nu wel een impact op de bewoners en in een straat met veel handelaars is dat nog meer het geval. We proberen dit zoveel mogelijk te vermijden door een pakket aan maatregelen zoals bijvoorbeeld een extra laad- en loszone. De handelaars in de OLV-straat worden permanent betrokken bij de werken, zodat we zo kort mogelijk op de bal kunnen spelen indien nodig. Maar dankzij de goede verstandhouding met de handelaars zullen de werken zo aangenaam mogelijk verlopen”, aldus Patrick Princen, schepen van Openbare Werken.

Wie graag op de hoogte wil blijven van de acties en evenementen, kan steeds terecht op https://www.lov-festival.be/home. Of beter nog, kom gewoon winkelen in de Onze-Lieve-Vrouwestraat!

Deel dit artikel

delen
delen
delen
E-mail