Handel en horeca lichten de stad op

Onlangs werd de kerstverlichting officieel aangestoken en – zelfs met de energiebesparende ingrepen – zorgt dat ervoor dat de hele binnenstad in een gezellige winterse sfeer baadt. Mooi versierde etalages, sfeervolle muziek door de straten en de geur van lekkere warme chocomelk langs de terrasjes, dat is de eindejaarsperiode in Mechelen. En nu meer dan ooit willen handel en horeca er de nadruk op leggen dat zij hiervoor zorgen, dankzij de mensen die ervoor kiezen om hun aankopen in een lokale winkel te doen. Om de shoppers te bedanken voor hun bezoek aan Mechelen organiseert handelaarsorganisatie Mechelen MeeMaken een grote kleurwedstrijd als eindejaarsactie.

Meer en meer gaat ook Sinterklaas op zoek naar speelgoed via online webshops die vaak vanuit het buitenland opereren. Een verschuiving die duidelijk voelbaar is bij de retailers in België. “Het jammere is vooral dat giganten als Bol en Amazon niets bijdragen aan de gezelligheid van een winkelstad als Mechelen. In samenwerking met Stad Mechelen zorgen wij ervoor de binnenstad een fijne plaats is om te vertoeven voor iedereen, het hele jaar door. Of het nu de inwoners zijn, de mensen die komen shoppen of de toeristen: iedereen geniet mee”, zegt Geert Milis van handelaarsorganisatie Mechelen MeeMaken.

Die inspanningen die geleverd worden om van Mechelen dé winkelstad te maken zijn niet min. Elke zaterdag en koopzondag kunnen shoppers gratis vanop de randparkings in alle comfort naar het centrum vervoerd worden met de Shopping Shuttle. Sinds kort is deze service uitgebreid met een pendelbootje dat vertrekt aan Parking Keerdok, om mensen af te zetten aan de Haverwerf.

“In Mechelen is het zo dat elke onderneming in het kernwinkelgebied een bijdrage levert aan de werking die zorgt voor een levendige kalender in de winkelstad. En daar plukken zij én onze shoppers de vruchten van. En we zien de toekomst rooskleurig in, op een evenement voor starters dat we recent georganiseerd hebben, waren er bijna honderd aanwezigen die de ambitie hebben een onderneming te starten in onze stad”, aldus Greet Geypen, schepen van Economie.

Grote kleurwedstrijd
Om de shoppers te bedanken voor hun bezoek aan Mechelen organiseert Mechelen MeeMaken een grote kleurwedstrijd. De kleurplaten kan je afhalen bij je favoriete winkel of horecazaak in de Mechelse binnenstad. Door ze ingekleurd in te leveren bij UiT in Mechelen maak je kans op leuke prijzen.

Er werd geen duur marketingbureau onder de arm genomen om de tekening te maken en het idee uit te werken. Ook dit gebeurde lokaal. Hombekenaar Tommy Willems – medewerker van de dienst economie van Stad Mechelen en consulent van Mechelen MeeMaken – maakte de tekening zelf tijdens zijn vrije tijd en stelde voor om er een kleurwedstrijd van te maken.

“Het is geen uitgekiend concept, de tekening is recent heel toevallig tot stand gekomen. Tijdens mijn wekelijkse tekenactiviteiten heb ik de Shopping Shuttle als thema gekozen en er een winterse sfeer aan toegevoegd. Toen ik het resultaat zag, is het idee gegroeid om er iets leuks mee te doen en onze lokale handel en horeca erbij te betrekken onder de vorm van een tekenwedstrijd. Intussen zijn er al 5.000 exemplaren van gedrukt en verdeeld onder de handel en horeca”, aldus Tommy Willems.

“Er werken erg gedreven ambtenaren bij onze stad. Dat een personeelslid in zijn vrije tijd een idee uitwerkt met Mechelen in het achterhoofd, toont de dynamiek aan die er op het stadhuis heerst. Ik wil Tommy bedanken voor zijn engagement om van Mechelen een nog aangenamere stad te maken”, klinkt het bij Greet Geypen.

De wedstrijd loopt tot en met 8 januari 2023. De kleurplaat kan afgehaald worden in de binnenstad en weer ingeleverd worden in de brievenbus van Uit in Mechelen, Vleeshouwersstraat 6, 2800 Mechelen. Meer info op www.shoppeninmechelen.be/kleurwedstrijd

“Met deze wedstrijd willen we heel wat gelukkigen in de prijzen zetten, maar nog meer de mensen bewust maken van de inpakt die onze lokale ondernemers op onze mooie stad hebben. Het zijn zij die onze stad zo mooi oplichten”, besluit Geert Milis.

 

Deel dit artikel

delen
delen
delen
E-mail