Grotere hondenweide geopend in Tivolipark

Grotere hondenweide geopend in Tivolipark

De hondenweide in het Tivolipark is verhuisd naar een andere plek in het park. De nieuwe hondenweide is groter, de omheining is hoger en ze ligt nu half in het bos. Hier kunnen honden onder toezicht van hun baasje vrij rondlopen. Het biedt hen een veilige en aangename omgeving om te ravotten en te socialiseren met andere honden.

De vorige hondenweide naast de serres in het Tivolipark was 600 m² groot, de nieuwe ligt meer aan de rand van het park, richting het stiltebos, en is 870 m² groot. De omheining is anderhalve meter hoog, hoog genoeg zodat honden er niet meer kunnen over springen, wat vroeger weleens gebeurde. Een deel van de nieuwe hondenweide ligt in het bos, een deel is weide met twee hindernissen en een boomstronk als spelelement.

Schepen van parken en stadstuinen Patrick Princen: “Het Tivolipark is een gezinsvriendelijk park dat alsmaar meer aan populariteit wint. De uitbreiding en opwaardering van de hondenweide is daar een logisch gevolg van. Ze is nu nog meer in harmonie met de rest van het park en bovendien zorgt het bosje voor een leuke extra dimensie. Hier kunnen onze favoriete viervoeters zorgeloos ravotten zonder leiband aan. Door de bomen is er ook schaduw op de weide die op warme dagen voor de nodige verfrissing kan zorgen. Op de plaats van de vroegere hondenweide worden in het najaar bomen geplant.”

“Het openen van deze nieuwe hondenweide past in onze ambitie om nog deze legislatuur in elke woonwijk een aangepast hondenweide te voorzien,” stelt schepen van dierenwelzijn Vicky Vanmarcke. “Het is belangrijk dat honden de ruimte krijgen die ze nodig hebben om vrij te kunnen bewegen en spelen, en dat kan veilig in deze vernieuwde hondenweide. Ze betekent een meerwaarde voor de bewoners van de omliggende wijken, maar ook voor de vele bezoekers van het park. Bovendien is de hondenweide goed en snel te bereiken, wat een snel bezoek aan de weide aantrekkelijk maakt.”

De hondenweide is toegankelijk tijdens de openingstijden van het Tivolipark en er gelden enkele regels om ervoor te zorgen dat het een veilige en aangename omgeving blijft voor alle bezoekers. Zo moeten honden bijvoorbeeld aangelijnd zijn bij het betreden en verlaten van de weide en moeten baasjes ervoor zorgen dat hun honden geen andere honden of bezoekers lastigvallen. Agressieve honden, loopse teven, gekwetste en zieke honden zijn niet toegelaten op de hondenweide. Uitwerpselen van de hond kunnen in de beschikbare hondenpoepbuizen gedeponeerd worden.

www.mechelen.be/hondenweides

Deel dit artikel

delen
delen
delen
E-mail