Hombeek

Grenskruispunt wordt veiliger en groener

Dankzij een constructieve samenwerking tussen buurgemeenten Mechelen en Kapelle-op-den-bos wordt het grenskruispunt van de Kapellebaan met de Hombeekseweg (fiets)veiliger én groener. De werken starten begin volgende week.

Het wordt een heraanleg naar het beeld van de huidige prioriteiten voor de aanleg van het openbaar domein, vertelt Mechels schepen van openbare werken Patrick Princen: “De huidige afslagbeweging voor auto’s richting Kapelle-op-den-Bos wordt vervangen door een breder, comfortabel fietspad met fietsoversteek en een grotere groenzone. Het is een symbolische keuze om voor meer fietsers en meer groen te gaan en ik ben blij dat we dat ook kunnen verwezenlijken aan de randen van onze stad, samen met onze buurgemeenten. Om ervoor te zorgen dat ook vrachtwagens vlot de bocht kunnen nemen, wordt de huidige aansluiting op de Hombeekseweg breder gemaakt.”

“Het is bovendien ook een duidelijke keuze voor meer verkeersveiligheid”, vult schepen van mobiliteit Vicky Vanmarcke aan. “Doordat de rijbaan aan het kruispunt zelf verdwijnt, ontstaat er voor fietsers meer ruimte in de vorm van een fietspad. Maar vooral voor de overstekende fietsers gaat de veiligheid erop vooruit: twee oversteekbewegingen resulteren binnenkort in één vlotte beweging, met een duidelijk aangegeven fietsoversteekplaats. De nieuwe inrichting werkt bovendien ook snelheidsremmend. Waar de huidige bypass het afslaan richting Kapelle-op-den-Bos zonder vertraging toelaat, zal dat in de nieuwe situatie niet meer mogelijk zijn.”

De prijs voor de nieuwe inrichting wordt geraamd op 33.000 euro, waarvan beide gemeenten de helft betalen. De werken starten op maandag 8 februari.

Deel dit artikel

Share on facebook
delen
Share on twitter
delen
Share on linkedin
delen
Share on email
E-mail