Gemeenteraad geeft groen licht voor zoektocht naar uitbater dakterras Parking Keerdok

De skyline van Mechelen krijgt binnenkort een nieuwe trekpleister. Het panoramische dakterras op de 13de verdieping van Parking Keerdok, met een adembenemend uitzicht over de stad, zal binnenkort toegankelijk zijn voor het publiek. Het stadsbestuur van Mechelen gaat deze herfst op zoek naar een geschikte (horeca-)uitbater om dit unieke stukje Mechelse pracht te beheren.

Sinds de opening vorig jaar van de nieuwe parkeertoren, vestigde er zich een Louis Delhaize-supermarkt. Nadien nam Voka – Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen, de twee bovenste verdiepingen in gebruik. Echter, het kroonjuweel van deze locatie, het panoramische dakterras dat beheerd wordt door de stad, is tot op heden vanwege beveiligingsredenen nog niet toegankelijk geweest voor het grote publiek. Daar komt binnenkort verandering in, want het stadsbestuur gaat op zoek naar een geschikte (horeca-)uitbater.

Het Mechelse stadsbestuur gaf zijn goedkeuring voor de concessievoorwaarden voor het dakterras van Parking Keerdok. Daarmee kan de zoektocht beginnen naar een horeca-uitbater die er een invulling aan kan geven.

“Met een oppervlakte van 600 m² biedt dit dakterras een adembenemend uitzicht op Mechelen en omgeving. We willen dit nu maximaal openstellen voor alle Mechelaars, maar wel op een gecontroleerde en veilige manier. Daarom is het stadsbestuur op zoek naar een geschikte (horeca-)uitbater. Vastgoedbeleid in Mechelen omvat niet alleen gebouwen, maar ook het creëren van beleving en ervaringen. Dit dakterras belichaamt die visie”, klinkt het bij Arthur Orlians, schepen van Vastgoedbeleid.

De concessiehouder zorgt voor dagelijkse openstelling van het dakterras voor publiek en staat daarnaast in voor permanentie en toezicht tijdens de uren dat het dakterras publiekelijk toegankelijk is.

“Het dakterras biedt veel mogelijkheden. Of het nu gaat om ontspannen op het terras, het organiseren van recepties, of gewoon genieten van het prachtige uitzicht, deze locatie heeft veel te bieden. We kijken uit naar creatieve voorstellen van geïnteresseerde partijen. We hebben beslist om daarbij zo min mogelijk concessievoorwaarden op te leggen en de toekomstige uitbater zo veel mogelijk vrijheid te geven en de markt hier te laten spelen. Binnenkort zullen geïnteresseerden hun kandidatuur kunnen indienen. De toewijzing gebeurt op basis van de totaliteit van een aantal criteria zoals financiële haalbaarheid, ervaring, kwaliteit en duurzaamheid. De concessie wordt toegekend voor een periode van 9 jaar”, aldus Greet Geypen, schepen van Stadsontwikkeling.

Kandidaten die interesse hebben, kunnen via vastgoed@mechelen.be terecht voor meer info en een voorafgaand plaatsbezoek. Biedingen dienen de stad te bereiken voor 3 november 2023. Het stadsbestuur streeft ernaar om begin december de overeenkomst te tekenen met de kandidaat die het meeste punten gehaald heeft.

Het gebouw van Parking Keerdok is een landmark in de stad en is zodanig ontworpen dat het doorheen de jaren vlot van functie kan veranderen. Het dakterras levert een waardevolle bijdrage aan het geheel van het gebouw.

Deel dit artikel

delen
delen
delen
E-mail