“Sta af en toe eens stil bij je geluk”

Naar aanleiding van de Internationale Dag van het Geluk op zaterdag 20 maart staan er in Mechelen een aantal activiteiten op het programma rond geluk, veerkracht en mentaal welbevinden bij jongeren. Als erkende Gezonde Gemeente vindt Mechelen het belangrijk om een omgeving te creëren waar alle Mechelaars, jong en oud, zich goed in hun vel voelen en zorg dragen voor zichzelf en voor elkaar.

“We moedigen Mechelaars aan om af en toe stil te staan bij hun geluk en om het zelf in handen te nemen. Geluk zit vaak in de kleine dingen, maar we vinden niet altijd de weg er naartoe”, zegt schepen van Sociale zaken en Welzijn Gabriella De Francesco. “Het afgelopen jaar is ons geluk meer dan ooit op de proef gesteld en door de aanhoudende coronapandemie komt onze veerkracht op de helling te staan. Veel jongeren hebben het moeilijk. Het helpt om te praten over de dingen waar je mee worstelt en om op zoek te gaan naar de juiste zorg.”

Webinars, podcasts, liveradio en fotozoektocht
Woensdag 17 maart om 15 uur strijken Radio Gaga-gezicht Dominique Van Malder en comedian Erhan Demirci neer in het ROJM OverKop-huis in Mechelen. Een OverKop huis is een plek waar je als jongere kan binnen en buiten lopen en professionele hulp kan vragen. De deur staat nog altijd open, maar nu digitaal. Drie uur lang zullen ze liveradio maken: “Jongeren komen er getuigen over hun talenten, vertellen hoe ze zich voelen en wat hen gelukkig maakt. Maar ook over de dingen waar ze mee worstelen, de impact die corona op hun leven heeft en op welke manier OverKop voor hen een verschil maakt. Want het is oké om te laten horen dat je even het geluk niet kan vinden”, legt jeugdschepen Abdrahman Labsir uit.

Op donderdag 18 maart vinden er twee webinars plaats over geluk. De eerste virtuele workshop wordt gegeven door Liv Leeman en gaat over haar boek ‘Mijn leven als superheld’. De tweede virtuele workshop zoomt in op de geluksdriehoek van Gezond Leven. De twee webinars zijn gratis, maar inschrijven is wel verplicht.

Vrijdag en in het weekend vinden er activiteiten plaats in Het Predikheren en het Vrijbroekpark. Bekijk het volledige programma op www.mechelen.be/geluk.

Deel dit artikel

delen
delen
delen
E-mail