“Geen plek voor amokmakers”

Toegangsverbod fuifzaal wordt uitgebreid
naar plaatsverbod omgeving

Wie toegangsverbod heeft gekregen voor De Loods aan het Douaneplein moet ook wegblijven uit de buurt van de fuifzaal. Daarmee wil Mechels burgemeester Alexander Vandermissen een halt toeroepen aan recente meldingen van intimidatie en agressie rond de fuifzaal.

Wie het huishoudelijk reglement van De Loods overtreedt, riskeert er al langer een toegangsverbod. Dat wordt sinds 2017 gecontroleerd via een ID-scan. Jongeren die het eerder te bont maakten, krijgen een digitale rode kaart. Hen wordt de toegang tot de evenementenhal ontzegd voor een periode van zes maanden. In 2022 kregen 26 mensen een toegangsverbod opgelegd. Momenteel, begin 2023, zijn er al 2 jongeren met een lopend toegangs- én een plaatsverbod voor het Douaneplein en tegen nog eens 2 andere loopt er een procedure tot plaatsverbod.

“Recent hebben we immers gezien dat sommige jongeren met een toegangsverbod de sfeer verzieken in de buurt van de fuifzaal. Daarom hebben we het toegangsverbod tot de zaal recent uitgebreid met een plaatsverbod voor het Douaneplein. De opdracht van de securityfirma, die tijdens fuiven en evenementen de toegangscontrole organiseert en de veiligheid binnen in de zaal bewaakt, zal uitgebreid worden naar de hele site Douaneplein”, legt de burgemeester uit. Het omgekeerde geldt natuurlijk evenzeer. Jongeren met een plaatsverbod voor het Douaneplein krijgen dan automatisch voor dezelfde periode een toegangsverbod voor De Loods.

Aan organisatoren die gekend zijn voor problematische events wordt de zaal voortaan niet meer verhuurd. “Zo heb ik vorige week nog een aanvraag geweigerd van een fuif waar vorig jaar problemen mee waren”, vertelt Vandersmissen. Net als de voorbije weken zal politie toezicht houden tijdens de evenementen.

Deel dit artikel

delen
delen
delen
E-mail