Gebouw J@M vzw te Otterbeek heropent na renovatie

Na een stevige renovatie kan de kinder- en tienerwerking van J@M in de wijk Otterbeek zich klaarmaken voor een nieuw hoofdstuk. Samen met Stad Mechelen werd het gerenoveerde gebouw vandaag plechtig ingehuldigd. Stad Mechelen zal het volledige beheer van het gebouw op zich nemen. In ruil zal de infrastructuur ook kunnen gebruikt worden door en voor de wijk Otterbeek als buurthuis.

“Dit gebouw werd logischerwijs in de plannen betrokken bij de renovatieplannen. Het was erg verouderd en niet meer conform hedendaagse normen. Op vlak van veiligheid en leefbaarheid is er een uitermate hoge vooruitgang geboekt. Zo werd de volledige sanitaire installatie vernieuwd en hebben de gebruikers warm water ter beschikking in de nieuwe keuken”, zegt schepen Koen Anciaux van Gebouwen en Eigendommen.

“Het buurthuis valt binnen het technische beheerplan van de stad en zal naast de kinder- en tienerwerking van J@M plaats kunnen bieden voor andere buurtactiviteiten en diverse leeftijden. Dit in overeenstemming met de jeugdorganisatie die de vrije momenten ter beschikking stellen voor workshops of kaartspelen. Met deze realisatie faciliteren we wederom een volwaardig gebouw voor een volwaardige doelgroep”, vertelt jeugdschepen Abdrahman Labsir.

Het gebouw waarin de vzw is gelegen in Otterbeek, is gelegen aan de Antwerpsesteenweg te Mechelen-Noord. De sociale woonwijk is nog volop in ontwikkeling, zo worden er nieuwe toegangswegen aangelegd en zullen de bestaande woningen worden afgebroken om plaats te maken voor nieuwe woningen.

J@M heeft in acht Mechelse wijken een werking uitgebouwd vanuit lokalen in de betrokken buurten. “Met de totaalrenovatie van de lokalen in wijk Otterbeek is J@M al aan haar zesde renovatie toe sinds de werking in 2013 boven de doopvont gehouden werd”, geeft voorzitter van J@M vzw Zineb El Boussaadani aan, “We zijn de stad zeer dankbaar om samen stap voor stap te werken aan de goede huisvesting voor onze werking om zo onze kinderen en jongeren te kunnen verwelkomen in de beste omstandigheden”.

“Op woensdag 8 september organiseren we met J@M een buurtfeestje voor de wijk Otterbeek en lichten we onze werking toe aan de bewoners van de wijk. We zijn er met onze werking immers in de eerste plaats voor hen en de kinderen en jongeren van de wijk.”, geeft voorzitter Zineb El Boussaadani nog mee.

Buurthuis klaar voor gebruik

Het gebouw onderging een opfrissing aan het interieur en aanpassingen in functie van de werking van J@M. Denk hierbij aan aanpassingswerken in verband met veiligheid: brand- en technische installaties en verbeteringswerken. In het kader van duurzaamheid werd het dak geïsoleerd, isolerend glas geplaatst en schilderwerken uitgevoerd. Er werden nieuwe vloeren gelegd. Ook werd het gebouw voorzien van een nieuwe keuken en nieuwe deuren en valse akoestische plafonds. De verwarmings-, verluchting en elektrische installaties werden eveneens vernieuwd.

Het project werd uitgevoerd in verschillende fasen in samenwerking met J@M. De totale kosten voor deze renovatie komt neer op een bedrag van 142.312 euro.

Deel dit artikel

delen
delen
delen
E-mail