Feeërieke hemel laat Vismarkt baden in het licht

Gezellig tafelen, genieten van een pintje of een kopje koffie en/of en shoppen onder een feeërieke hemel? Dat kan vanaf nu op de Mechelse Vismarkt en in de Nauwstraat. Op initiatief van de ondernemers van beide straten prijkt er extra verlichting in de vorm van een feeërieke hemel. Het idee voor dit fonkelende project ontstond bij de handelaars, die met het voorstel aanklopten bij de stad Mechelen en handelaarsorganisatie Mechelen MeeMaken.

De Vismarkt is een van de leukste pleintjes in de stad. De ondernemers van de Vismarkt en de Nauwstraat wilden de omgeving nog sfeervoller maken door het populaire plein en in het verlengde de Nauwstraat, te overdekken met een feeërieke hemel. Met dit idee hebben ze de stad en handelsorganisatie Mechelen MeeMaken benaderd, met de vraag om het project mee te financieren.

“Deze extra sfeerrijke verlichting toont het enthousiasme van ondernemers om samen met de stad te werken aan beleving in het stadscentrum. Het is een initiatief van de lokale ondernemers en deze realisatie getuigt van een sterke samenwerking, iets waar we veel belang aan hechten. Het is niet de eerste keer dat ondernemers zelf een initiatief uitwerken. Het toont toch het enthousiasme van het Mechels handelsapparaat aan. Ik wil deze ondernemers dan ook bedanken voor hun positieve inzet. Als stad dragen we graag bij aan projecten die een meerwaarde bieden”, aldus Greet Geypen, schepen van Economie.

“Na de coronaproblematiek hebben de lokale ondernemers het initiatief genomen om de Vismarkt extra in de verf te zetten door witte wimpels of wimpels met de afbeelding van vissen omhoog te hangen. Dit werd positief onthaald door zowel de ondernemers als onze klanten. De feeërieke hemel die we nu voorzien is een vervolg van de vorige projecten. Bedoeling is om ook naar de toekomst hierop verder te bouwen en jaarlijks of tweejaarlijks nieuwe thema’s aan te snijden om de Vismarkt en de omgeving nog meer te doen stralen en het gezelligste plein van de stad nog sfeervoller te maken”, klinkt het bij Luk Van Oosterwijck, uitbater van Simple Design op de Vismarkt en een van de initiatiefnemers.

500 meter lichtslingers

Afgelopen dagen werden de lichtslingers bevestigd door De Decorkliniek. In totaal werden er vijf lichtslingers voorzien, die boven de Vismarkt en de Nauwstraat hangen. Elke lichtslinger meet 100 meter en heeft 100 fittingen om de verlichting in te bevestigen. Voor de verlichting wordt gebruikgemaakt van energiezuinige ledverlichting. De sfeerverlichting zal het hele jaar door bij duister fonkelen. Maar elk seizoen krijgen ze andere accenten, zo zullen er tijdens bepaalde festiviteiten extra elementen aangebracht worden aan de structuur.

De sfeerverlichting wordt gezamenlijk gefinancierd door de betrokken handelaars van de Vismarkt en de Nauwstraat, de stad Mechelen en Mechelen MeeMaken. Het project beoogt niet alleen de sfeer te verbeteren, maar ook het plein te positioneren als een levendige en aantrekkelijke locatie in de stad.

“De Vismarkt is voor onze shoppers een onmisbare plek in Mechelen. Niet alleen kent het plein elk moment van de dag een heel andere sfeer; ’s ochtends een plein om te brunchen, ’s middags vullen de stoelen zich voor (zaken)lunches en tegen de avond is het dé place to be voor jong en oud die de avond willen afsluiten of de nacht willen inzetten. Dat dit plein zo’n eyecatcher krijgt, verdient zeker onze steun. Dit is voor vele bezoekers namelijk het eerste plein dat ze zien als ze toekomen met onze populaire Shopping Shuttle bootshuttle”, zegt Geert Milis, voorzitter van Mechelen MeeMaken.

Deel dit artikel

delen
delen
delen
E-mail