gemeenschapswachten-greet-geypen-abdrahman-labsir

Nieuwe elektrische dienstfietsen voor de Mechelse gemeenschapswachten

Het zat al even in de pijplijn, maar de nieuwe elektrische dienstfietsen zijn vanaf vandaag een feit. Ze  werden reeds verdeeld onder de 17 gemeenschapswachten. Het zal de dagtaken van de gemeenschapswachten vergemakkelijken en hun toenemende takenpakket verspreid over heel Mechelen efficiënter maken, zodat het allemaal werkbaar blijft en dit op een bijna volledig duurzame manier.

Toezicht
“Door ons sterk speelplein- en parkenplan en succesvol aanbod zorgt voor een toenemende vraag naar toezicht op al deze plaatsen. We streven als stad voor een sterk preventie- en veiligheidsbeleid dat bij het toenemen van speelplekken, de vraag naar toezicht doet stijgen. Het is een mooie surplus dat door de invoer van de elektrische dienstfietsen nagenoeg alle taken met de fiets uitgevoerd worden, wat tot nu vaak een huzarenstuk was voor mijn team met de verouderde fietsen.”, aldus preventieschepen Abdrahman Labsir

“Want het stopt niet met meer dan 15 parken elke dag openen, sluiten en voorzien van regelmatig toezicht. De gemeenschapswachten worden ook ingeschakeld bij het toezicht aan schoolstraten, fungeren als Gemachtigde Opzichter (GO), doen wijktoezicht en worden voor dringende stadscommunicatie ook ingezet voor de bedeling ervan. In tijden van corona spelen ze ook een actieve rol in het dagdagelijks sensibiliseren en informeren van de Mechelaars en bezoekers. Het is goed dat we voor hun inzet en de zware periode waar ze doorgaan, hen nu ook kunnen erkennen en belonen met een upgrade van hun dienstfietsen. Het zal er alvast voor zorgen dat deze taken in de toekomst vlotter en efficiënter gaan verlopen op een volledig duurzame manier. Wat goed nieuws is omdat er dan meer ruimte ontstaat om te reageren op meldingen van burgers. Daar waar we voor de Mechelaars een positief verschil in willen maken!”

Baanbrekende Werkgever
“Wij maken werk van een mooi personeelsbeleid gekoppeld aan mobiliteit en stemmen onze interne dienstverlening hierop verder af. Met de gemeenschapswachten hebben we een mooie start genomen maar in de toekomst streven we ernaar om onze interne dienstfietsen patrimonium ook verder uit te breiden naar de specifieke noden en behoeften bij ons personeel. Het sluit mooi aan op het nieuwe werken waar we op inzetten en daarnaast willen wij als ‘baanbrekende werkgever’ het goede voorbeeld geven”, besluit Greet Geypen, schepen van Personeel.

Meer info kan je vinden op https://www.mechelen.be/stad-mechelen-baanbrekende-werkgever

Deel dit artikel

delen
delen
delen
E-mail