Eerste deel Adegemstraat

Eerste deel van de Adegemstraat gaat open voor al het verkeer

De eerste fase van de werken aan de Adegemstraat komt op zijn einde. Het eerste deel van de straat, van het kruispunt met de Keerbergstraat, Korte Heistraat en Kroonstraat tot aan de R12, zal vanaf 16 oktober open gaan voor al het verkeer.

De werken aan de Adegemstraat en Onze-Lieve-Vrouwestraat lopen vlot. Het eerste gedeelte van de Adegemstraat was al klaar op 22 september, maar het wegdek moest nog 3 weken uitharden. Op 16 oktober is het wegdek dan volledig klaar om terug in gebruik te worden genomen. Het verkeer kan zo weer via de Kroonstraat of Keerbergstraat op de Adegemstraat en R12 geraken. Ondertussen wordt er verder gewerkt aan de rest van de Adegemstraat, het einde van de werken staat gepland voor het voorjaar van 2024.

Patrick Princen, schepen van Openbare werken, vertelt verder: “Het afwerken van dit deel van de Adegemstraat is een belangrijke evolutie in de vernieuwing van de straat. Veel fietsers gebruiken deze kruising ook om naar en van de Dijle te geraken. Zij zullen dus erg blij zijn dat ze weer via deze weg kunnen rijden. Er is vlot gewerkt en daar kunnen we binnenkort van gaan genieten. De Adegemstraat is een belangrijke ontsluitingsweg voor onze stad en de werken hier hebben dan ook een grote impact. Nu het eerste deel klaar is, wordt het geduld al voor een stukje beloond en werken we hard verder om ook de rest van de straat aangenamer, veiliger en groener te maken voor de bewoners, handelaars en gebruikers van de Adegemstraat.”

“Openbare werken zijn nooit eenvoudig. Zeker niet in het hart van onze stad zoals in de Adegemstraat en de Onze-Lieve-Vrouwestraat. We moeten echter absoluut blijven investeren in de aantrekkelijkheid van onze binnenstad en onze handelskern. Dit is essentieel voor het economisch leven in onze kern op langere termijn te behouden. Veiligheid, een kwalitatief aangelegd openbaar domein en de netheid van de stad zijn hierbij essentieel. Deze verbeteringen zullen niet alleen de beleving bevorderen, maar ook de algehele winkelervaring in ons stadscentrum verrijken, waardoor Mechelen een aantrekkelijke bestemming blijft voor zowel lokale inwoners als bezoekers”, aldus Greet Geypen, schepen van Economie.

Naast de Adegemstraat, wordt er ook nog gewerkt aan de Onze-Lieve-Vrouwestraat. De laatste stenen worden daar volgende week gelegd en dan zal men overgaan naar het afwerken van de straat en het plein langs de Gebroeders Verhaegenstraat. Op die manier kan de vernieuwde Onze-Lieve-Vrouwestraat eind november 2023 open gaan.

Meer weten over de vooruitgang aan de Adegemstraat: https://www.mechelen.be/adegemstraat-werf

Deel dit artikel

delen
delen
delen
E-mail