Een slabbetje voor elke pasgeboren Mechelaar

Vanaf 1 februari krijgen kersverse ouders bij de geboorteaangifte van hun kindje een Rommy slabbetje van Stad Mechelen cadeau. Dit geboortegeschenk is uitsluitend voor ouders die in Mechelen zijn gedomicilieerd. De geboorteaangifte gebeurt in het Huis van de Mechelaar en sinds oktober 2020 ook aan het geboorteloket in AZ Sint-Maarten.

“Met de start van het geboorteloket in het ziekenhuis kwam het idee om een stukje Mechelen cadeau te geven. Dit om de link met onze Stad Mechelen sterk te houden. Als kersverse ouder én Mechelaar is de aangifte een belangrijke formaliteit en dat willen we graag hartelijk benadrukken met een warme verwelkoming én een Rommy bavette voor de kleinste Mechelaar.”, vertelt schepen van burgerzaken Vicky Vanmarcke enthousiast.

“Enkele jaren terug werd in het kader van Mechelen Kinderstad ook al een slabbetje gegeven aan de jongste Mechelaars onder ons. Het is een eerste kennismaking met onze Rommy-mascotte en de vele activiteiten die we voor de kinderen, als ze groter worden, in petto hebben”, voegt jeugdschepen Abdrahman Labsir hieraan toe.

Rommy in luiers

Stad Mechelen en Mechelen Kinderstad zetten graag de kindermascotte Rommy in de kijker. Voor het nieuwe slabbetje werd dan ook een leuk aangepast en nieuw ontwerp gekozen: Rommy in luier .
“Het ontwerp zelf is van Mechelse makelij en ook voor de textieldruk ervan doen we beroep op onze lokale ondernemers.”, voegt schepen Vanmarcke eraan toe.

Een babyboom voor 2021?

Of we ook in Mechelen de naweeën van corona zullen ervaren inzake aantal geboortes is nog af te wachten.  We houden rekening met een gemiddelde van jaarlijks 650 pasgeboren Mechelaars. Sinds de opening van het nieuwe ziekenhuis op 15 oktober 2018 is het aantal geboorten in Mechelen toegenomen. In 2018 werden er 1196 kinderen geboren, in 2019 een totaal van 1384 en tot op vandaag zijn er al 904 pasgeborenen ingeschreven. Uiteraard is er met de fusie van Sint-Maarten zoals verwacht een toename van niet-inwoners die nu ook een aangifte doen in Stad Mechelen of het AZ Sint-Maarten. Zij kunnen helaas geen beroep doen op dit nieuwe initiatief.

Deel dit artikel

delen
delen
delen
E-mail