Farah - mondmasker

Een Rommy kindermondmasker voor 5de en 6de leerjaar lager onderwijs in Mechelen

Vanaf maandag 22 maart geldt er in Vlaanderen een mondmaskerplicht voor leerlingen uit het 5de en 6de leerjaar van de lagere school. Dit heeft de nationale veiligheidsraad beslist op basis van de stijgende coronacijfers. Stad Mechelen voorziet daarom voor de derde graad van alle Mechelse scholen een Rommy kindermondmasker. Deze kunnen vanaf woensdag afgehaald worden bij de Mechelse jeugddienst in de Waterduivel.

“Met Mechelen Kinderstad willen we zoveel mogelijk tools aanreiken om de veiligheid van de Mechelse jongeren op school en daarbuiten te verhogen. De mondmaskers is er alvast één van.

De stock die we hebben van de eerste coronagolf kan hier optimaal ingezet worden.”, vertelt jeugdschepen Abdrahman Labsir ons vandaag.

Schepen van onderwijs Marina De Bie is verheugd met dit initiatief: “De school voorziet steeds in een aantal reservemaskers voor het geval leerlingen hun masker vergeten zouden zijn. In principe voorzien ouders ook zelf mondmaskers voor hun kind maar als stad ons steentje bijdragen doet altijd goed.” De 38 Mechelse basisscholen worden per e-mail op de hoogte gebracht.

Stad Mechelen heeft nog een laatste 2300 kindermondmaskers in stock. Het stadsbestuur besliste op 16 november 2020, na verdeling bij alle kinderburgers, dat deze stock van kindermondmaskers gebruikt kon worden als Mechelen Kinderstad gadget. Bij de aanvraag en ophaling van een Kids ID  aan het loket van het Huis van de Mechelaar bijvoorbeeld.  Ook werd een deel kindermondmaskers vanuit de jeugddienst verdeelt naar zomerkamp activiteiten en algemene jeugdwerking.

“We hopen dat de laatste items dan ook écht de laatste zijn en dat we voor iedereen een perspectief kunnen bieden naar betere tijden zonder mondmasker voor onze kinderen en hun ouders.”, besluit schepen van jeugd Abdrahman Labsir.

 

 

Deel dit artikel

Share on facebook
delen
Share on twitter
delen
Share on linkedin
delen
Share on email
E-mail