Dertiende Mechelse hondenweide in Van Deyckpark

Mechelen is een nieuwe hondenweide rijker. De weide ligt centraal in de wijk Nekkerspoel, midden in het pas geopende Van Deyckpark. Honden kunnen hier onder toezicht van hun baasje vrij rondlopen in een veilige en aangename omgeving waar ze kunnen ravotten en socialiseren met andere honden. “We willen in elke wijk van de stad een hondenweide voorzien,” zegt schepen van dierenwelzijn Alexander Vandersmissen.

“De hondenweide in het Van Deyckpark is de vierde hondenweide die we deze legislatuur kunnen openen, en de dertiende in onze stad” vertelt schepen van dierenwelzijn Alexander Vandersmissen. “Het is onze ambitie om in elke wijk een aangepaste hondenweide te voorzien. Belangrijk is dat honden de ruimte krijgen die ze nodig hebben om vrij te kunnen bewegen en spelen, en dat kan veilig in deze groene hondenweide. Ze betekent een meerwaarde voor de bewoners van de omliggende wijken, maar ook voor de bezoekers van het park. Bovendien is de hondenweide goed te bereiken, wat een snel bezoek aan de weide aantrekkelijk maakt.”

De hondenweide is toegankelijk tijdens de openingstijden van het Van Deyckpark en er gelden enkele regels om ervoor te zorgen dat het een veilige en aangename omgeving blijft voor alle bezoekers. Zo moeten honden bijvoorbeeld aangelijnd zijn bij het betreden en verlaten van de weide en moeten baasjes ervoor zorgen dat hun honden geen andere honden of bezoekers lastigvallen.

De hondenweide zelf is mooi in de groene omgeving van het park ingebed, waardoor ze een organisch geheel vormt met de omgeving. “De weide is niet erg groot, maar we willen een plaats creëren zodat mensen die in de buurt wonen op wandelafstand hun viervoeter vrij kunnen laten rondlopen,” voegt schepen Vandersmissen nog toe. “Die beweging en vrijheid is voor het welzijn van de honden erg belangrijk. We komen er ook mee tegemoet aan een vraag vanuit de omgeving. Zo’n hondenweide biedt ook op sociaal vlak een meerwaarde. Hondeneigenaars komen er met elkaar in contact. We blijven zoeken naar nieuwe terreinen om hondenweides aan te leggen.”

Meer info over de hondenweides op www.mechelen.be/hondenweides

Deel dit artikel

delen
delen
delen
E-mail