Mechelse Zomerkermis

De zomerkermis opnieuw in traditionele opstelling

De zomervakantie staat voor de deur. Traditioneel ook het moment dat de zomerkermis neerstrijkt in onze Mechelse binnenstad. Van woensdag 29 juni tot en met maandag 11 juli hullen de kleurrijke attracties en kramen, de Grote Markt in een vrolijke en uitgelaten sfeer. Dit jaar staat de kermis voor het eerste sinds corona terug in de traditionele opstelling.

Vanaf vandaag tot en met maandag 11 juli, kan je een bezoekje brengen aan de kermis in de Mechelse binnenstad. Burgemeester Alexander Vandersmissen, schepen van Economie Greet Geypen en de Bellemadam, namen de officiële opening voor hun rekening. De Mechelse zomerkermis telt meer dan dertig attracties. Deze attracties staan verspreid over de Grote Markt, Schoenmarkt en voor het postkantoor.

“De kermiskramers hebben het de laatste jaren niet gemakkelijk gehad, corona strooide roet in het eten.  Verleden jaar hebben we de zomerkermis nog kunnen laten doorgaan, maar vanwege de coronamaatregelen was dat nog een lightversie. We kunnen eindelijk opnieuw teruggrijpen naar de bezetting pre-corona zodat de zomerkermis weer op volle capaciteit kan doorgaan. Er is voor ieder wat wils. Op deze manier trekt de kermis heel wat bezoekers aan. Dat is uiteraard ook positief voor onze lokale economie”, aldus schepen Greet Geypen.

De Grote Markt en omgeving worden de komende dagen omgetoverd tot één groot pretpark met tal van spannende attracties. Maar wie minder avontuurlijk aangelegd is, zal zich niet snel vervelen. Ook de klassiekers zijn van de partij: het lunapark, de paardenmolen, eendjes vissen en het schietkraam.

De kermis blijft staan tot en met maandag 11 juli, en is elke weekdag geopend van 16 tot 21u. Tijdens het weekend op vrijdag, zaterdag en zondag houden de foorkramers hun attracties en kramen open van 14 tot 22u. Op donderdag 30 juni tussen 13 en 15u wordt de muziek en de flikkerende verlichting eventjes uitgeschakeld voor het prikkelarm moment.  Woensdag 6 juli is het de familiedag met kortingen en animatie. Ook op 11 juli – de laatste dag van de kermis – wordt er animatie voorzien.

Praktisch:

  • Opening 29 juni om 16u
  • Vrijdag-zaterdag-zondag: minimum openingsuren van 14 tot 22u
  • Alle andere dagen: minimum openingsuren van 16 tot 21u
  • Bij mooi weer kunnen de attracties eerder openen. Attracties sluiten uiterlijk om 23u

Deel dit artikel

delen
delen
delen
E-mail