mechelsbroek-chiro-muizen

Chiro Muizen en gemeenschapswachten slaan handen in elkaar tijdens kerstvakantie

Jeugdvereniging Chiro Muizen zal tijden de kerstvakantie ingezet worden als vrijwilliger om bezoekers van ‘t Mechels broek te begeleiden naar de juiste parking om parkeerdruk in de woonwijken te vermijden.

Het natuurgebied het Mechels Broek is sinds corona erg in trek en krijgt tal van wandelaars op bezoek. Dat is mooi en dat moet ook mogelijk blijven. Daarom dat dienst preventie al een tijdje zijn team van gemeenschapswachten in het weekend inzet om alles in goede en coronaveilige banen te leiden. Ze verwijzen de bezoekers door naar de juiste parking aan De Nekker, dat kort aan Mechels Broek gelegen is. Aan deze parking is zelfs speciaal een openbaar toilet voorzien voor de bezoekers.
Maar ondertussen zijn de winkels ook terug opgestart en neemt de drukte toe voor de gemeenschapswachten nu zeker met de kerstvakantie die voor de deur staat. Een versterking is nodig om op de drukste plaatsen degelijk te kunnen informeren en sensibiliseren.

Aangezien we willen vermijden dat de parkeerdruk in de woonwijken in Muizen niet toeneemt, zal Chiro Muizen met zijn aspiranten tijdens de kerstvakantie als vrijwilliger toezicht gaan houden. Je zal ze ditmaal niet gaan herkennen aan hun chiroshorten, voor de gelegenheid trekken ze fluohesjes aan om herkenbaar te zijn als aanspreekpunt. Ze gaan vooral de bezoekers doorverwijzen naar de juiste parking en tegelijk en indien nodig de mensen informeren en sensibiliseren.

Een samenwerking dat een win-win is in vele opzichten. Want zo kan Chiro Muizen alsnog zijn werkingsmiddelen aanvullen aangezien ze voor elke dag een vrijwilligersvergoeding krijgen. Voor de mensen in de woonwijken zal er weinig tot geen overlast zijn en is er tegelijk ook een mooie samenwerking ontstaan tussen de jeugdvereniging en dienst preventie van stad Mechelen.
“We zijn content dat we op deze manier enerzijds ons steentje kunnen bijdragen in deze moeilijke tijden en anderzijds elkaar terug kunnen zien. De centjes zijn mooi meegenomen en geeft leuke vooruitzichten om verschillende activiteiten mee te kunnen organiseren na corona.”, aldus de Aspiranten van Chiro Muizen

“Als dit succesvol verloopt geeft dat natuurlijk mogelijkheden voor soortgelijke initiatieven in de toekomst. Ik ben alvast blij dat er naar constructieve oplossingen is  gezocht en dat onze jeugd zijn engagement opneemt om als vrijwilliger onze gemeenschapswachten te versterken tijdens deze drukkere periode.”, aldus jeugd en preventieschepen Abdrahman Labsir

Deel dit artikel

Share on facebook
delen
Share on twitter
delen
Share on linkedin
delen
Share on email
E-mail