170536155_224980049379501_4062202248644103475_n

Buurtsport en Mechelse Zwemschool organiseren turbocursussen voor kwetsbare kinderen

Ondanks de strenge coronamaatregelen kan er gelukkig nog steeds gezwommen worden, weliswaar onder strikte voorwaarden. Maar dat weerhield de Mechelse Zwemschool zich er niet van om opnieuw turbocursussen ‘zwemmen’ te organiseren waarbij er nu ook plaatsen voorbehouden zijn voor de meest kwetsbare kinderen die ze bereiken via de samenwerking met Buurtsport.

Turbocursus zwemmen
In de herfstvakantie werden de turbocursussen zwemmen voor de eerste keer samen met Buurtsport georganiseerd zodat er zeker een kwart van de deelnemers kwetsbare kinderen zijn. Het is een concept waarbij de Mechelse Zwemschool probeert om de kinderen op korte termijn en in kleine groepjes zoveel mogelijk competenties aan te leren. Waarvan elk kind op zijn niveau tools aangereikt krijgt om de eerste stappen te zetten naar het leren zwemmen. De eerste turbocursussen van de Mechelse Zwemschool in samenwerking met Buurtsport en hun begeleiders waren alvast een succes die dus in de paasvakantie een vervolg krijgt! “Ik ben dan ook zeer tevreden dat onze Mechelse partners elkaar hebben gevonden en we dit verhaal verder samen kunnen continueren zodat we meer kinderen bereiken die we stappen kunnen laten zetten naar waterveiligheid.”, aldus sportschepen Abdrahman Labsir.

Resultaat
Het is een mooie win-win door deze samenwerking op te zetten. “Enerzijds hebben we ondertussen al een heel aantal kwetsbare kinderen stappen vooruit laten zetten in waterveiligheid tot zelfs al leren zwemmen. Anderzijds hebben we met de zwemschool zo een creatieve oplossing en aanbod gevonden in coronatijden.”, aldus Pieter-Jan van den Bon, coördinator Mechelse Zwemschool.
“Maar tegelijk is het ook voor onze begeleiders van Buurtsport Mechelen een enorme meerwaarde. Voor hen is het eveneens een leerschool aangezien ze in een andere omgeving en context komen. Waardoor ze ook ervaring opdoen in het zwembad en wie weet de microben te pakken krijgen om zwemleraar te worden.”, aldus Mohamed Meftah, verantwoordelijke Buurtsport Mechelen

Deel dit artikel

Share on facebook
delen
Share on twitter
delen
Share on linkedin
delen
Share on email
E-mail