Buurtsport zet vrijwilligers en monitoren in de bloemetjes

Buurtsport zet vrijwilligers en monitoren in de bloemetjes

In de Week van de Vrijwilliger zet ook Buurtsport Mechelen haar 32 vrijwilligers en monitoren in de picture. Door terug te blikken op successen en uitdagingen, en vooruit te kijken naar nieuwe opportuniteiten. Niet alleen deze week, maar het ganse jaar door. Buurtsport investeert zo in het versterken van de teamgeest en de drijfveer om te blijven ‘vrijwilligen’.

Het vrijwilligers- en monitorenteam bij elkaar brengen en complimenteren met hun mooie prestaties van het afgelopen jaar. Dat was gisterenavond de inzet van Buurtsport Mechelen, dat haar moment goed wist te kiezen in de Week van de Vrijwilliger en met de Complimentendag net achter de rug. Het team in de bloemetjes zetten is echter geen eenmalig gebeuren voor Buurtsport: dankzij meerdere betrokkenheidsacties doorheen het jaar zit deze aanpak ingebed in hun werking.

Helpende handen
De betrokkenheid naar het vrijwilligersteam toe is een mooi gebaar tijdens de Week van de Vrijwilliger. “Maar het is niet enkel deze week die telt”, aldus sportschepen Abdrahman Labsir. “Buurtsport bouwt verschillende acties in doorheen het jaar. Dat is eigen aan hun werking. Zij trekken een drietal halve dagen per jaar uit die volledig in het teken staan van monitoren of vrijwilligers. Ook nodigen ze in de herfstvakantie een tiental vrijwilligers uit om een animatorcursus te volgen, op hun kosten. En vanaf heden zetten zij ook een ‘vrijwilliger van de maand’ in de bloemetjes.”

“Op een dag als deze ligt de focus op appreciatie voor de geleverde prestaties, kijkt het vrijwilligersteam vooruit naar nieuwe uitdagingen en leren ze elkaar beter kennen”, vertelt schepen Labsir. “Want zoals Buurtsport het zelf mooi verwoordt: ‘Bij elkaar komen is een begin, bij elkaar blijven is vooruitgang, met elkaar samenwerken is succes’.”

De doelstellingen, activiteiten en doelgroep van Buurtsport zijn divers. Dat maakt het vrijwilligerswerk binnen de organisatie veelzijdig, afwisselend en toegankelijk. Helpende handen kunnen zich engageren als vrijwilligers en doorgroeien naar heroes, street action coaches en uiteindelijk ambassadeurs. Er zijn lessenreeksen voor kinderen, tieners, jongeren en +18, korte sessies, een zomeraanbod en extra projecten in functie van sport, spel, beweging en gezondheid. Denk aan taekwondo, voetbal, buurtfeesten, zwemmen, kampjes, fit-o-meter of events zoals de Buurtsporthappening of de Special Olympics Belgium.

Buurtsport is altijd op zoek naar nieuwe helpende handen. Zin om deel uit te maken van een gemotiveerd team? Neem dan zeker contact op met buurtsport@mechelen.be.

Deel dit artikel

delen
delen
delen
E-mail