‘Ons’ Betty al 13 jaar bestuurslid en nu ook contacttracer

Betty Denis is ondertussen 13 jaar bestuurslid van Open Vld Mechelen, ze staat daarmee 10 jaar verder op de teller dan mijzelf. Interessant dus om eens op pad te gaan met Betty en haar eens in de kijker te zetten.

Zo vertelde ze me graag over haar eerste moment bij open Vld Mechelen. Een dag dat ze nog goed herinnert en terecht want het was het moment wanneer huidig burgemeester Alexander Vandersmissen zijn fakkel als Open Vld Mechelen-voorzitter doorgaf aan Huidig voorzitter van de Mechelse gemeenteraad Fabienne Blavier. Ondertussen zijn Loic Verstraeten, Guido Verlinden, Shanna Jacops en Bavo Anciaux als voorzitter de revue gepasseerd en is tot op heden Laura Cornette onze voorzitter. Een reeks toppers waarvan de meeste nog steeds in het politieke circuit circuleren.

Open Vld Mechelen

Op de vraag wat haar drijft om zich te engageren voor de partij en wat de Vld voor haar betekent, is ze duidelijk in haar antwoord:

“Ik ben de liefde gevolgd naar Mechelen en via mijn liefde die reeds aangesloten was bij de Vld in Mechelen, ben ik zelf ook in contact gekomen met onze partij. Dat het een warm team is, werd me al snel duidelijk. Zo werd ik direct en vanaf het eerste moment fijn ontvangen en uitgenodigd om de volgende bestuursvergadering mee te volgen. De start van 13 mooie jaren als actief lid. Want zo groeide ik door van Vld-lid naar bestuurslid om vervolgens 3 jaar lang de rol op te nemen van secretaris.”

“Mechelen is daarnaast ook een mooie, multiculturele stad dat vaak andere steden en gemeenten weet te inspireren, zelfs buiten de landsgrenzen. Door de jaren heen heb ik gezien dat dit een realisatie is van een sterk team, nl. ons bestuur dat zich volledig heeft gesmeten en dat nog steeds doet voor Mechelen. Open Vld Mechelen houdt rekening met alle Mechelaars en dat geeft mij vertrouwen. De positieve vibe waarin er gewerkt wordt aan de toekomst is verademend en fijn om deel van uit te maken en zoals onze voorzitter, Laura Cornette het vaak zegt, altijd met evenveel ‘Goesting in Mechelen’.”

Contacttracen

Maar ook buiten de partij is Betty haar engagement groot, zo is ze contacttracer voor Vlaanderen en heeft ze zich ondertussen ook al opgegeven om ook lokaal te ondersteunen als contacttracer en vrijwilliger bij het ondersteunen van het vaccinatiecentrum.

“Ik heb geen seconde getwijfeld bij de oproep naar hulp bij het contacttracen. Ik draag graag mijn steentje bij in de maatschappij alsook was het een welgekomen afleiding nu dat ik mijn dagdagelijkse job als gids niet meer kon uitvoeren.”

Graag geeft ze een inkijk over haar ervaring met het contacttracen:

Het was elke dag mensen opbellen met de volgende vragen en boodschappen:

“Uw test is positief en u moet in isolatie? Met wie bent u in contact gekomen de laatste dagen? U was in contact met iemand die positief testte en u moet in quarantaine.

Uit zo’n gesprekken hoorde je vaak angst, verdriet, onmacht, woede…. Het is dan aan ons om te luisteren en te overtuigen, kortom empathisch zijn. Maar zeker ook kordaat optreden voor diegenen die weigeren zich aan de regels te houden. Dat maakte van iedere oproep een nieuwe uitdaging. Een verrijking en ik ben alvast dankbaar dat ik iets kan betekenen voor de medemens.”

Gids

Dat ze gebeten is door geschiedenis laat ze zien door met veel passie te gidsen. Tegenwoordig doet ze dat in Breendonk maar vroeger was haar vaste en nog steeds favoriete plaats in het Kazerne Dossin museum.  Een tijd waar ze met veel plezier op terugblikt, een ideaal moment voor ons om er even te passeren en toch ook even stil te staan.

We eindigen in het Vrijbroekpark, haar ander favoriete plekje in stad Mechelen. Even genieten en met een blik naar de toekomst eindigt Betty ons gesprek met de volgende woorden:

“Ik ben heel fier om deel te maken van zo een warme, doordreven team en als je me vraagt over mijn toekomst dan kan ik alleen maar zeggen, dat ik nog steeds heel veel goesting heb om verder te doen!”

Communicatieverantwoordelijke, bestuurslid en reporter van dienst ~ Anke Houben

Deel dit artikel

delen
delen
delen
E-mail