Open-Vld-Mechelen-Parkeren-invalideplek

“Asociaal gedrag is zo on-Mechels”

Politie verbaliseert misbruik van gehandicaptenplaatsen

Op de internationale dag voor personen met een beperking gisteren heeft de Mechelse politie tien voertuigen geverbaliseerd voor onrechtmatig parkeren op gehandicaptenplaatsen. “Dit is meer dan symboliek. Dit jaar werden al 275 bestuurders geverbaliseerd voor deze vorm van asociaal gedrag”, zegt burgemeester Alexander Vandersmissen.

Het oneigenlijk gebruik van parkeerplaatsen voor mensen met een beperking is in de politiezone Mechelen-Willebroek al langer een permanent aandachtspunt.  Terecht vindt ook schepen van preventie Abdrahman Labsir: “Zulke parkeerplaatsen zijn meestal vlakbij belangrijke bestemmingen gelegen, zoals aan de ingang van een winkelcomplex, dienstencentra en in het stadscentrum. Die plaatsen afpakken van minder mobiele mensen is bijzonder asociaal. We willen daar voortdurend op hameren, preventief en repressief. Deze internationale dag is daarvoor de geknipte gelegenheid.”

Vier van de tien overtredingen gisteren werden vastgesteld langsheen de Leuvensesteenweg, ter hoogte van een nachtwinkel. Alle overtreders kregen een boete van 116 euro en moesten hun voertuig onmiddellijk verplaatsen. Eén chauffeur werd niet aangetroffen. De wagen werd onmiddellijk getakeld. De chauffeur dient ook de takelkosten van 272 euro nog bijkomend te betalen. Op de Schoenmarkt werd een chauffeur geverbaliseerd die misbruik maakte van de mindervalidenkaart van zijn schoonmoeder.

“Ik ben trots op deze extra inspanningen van onze politie op de internationale dag voor mensen met een beperking. Asociaal gedrag is zo on-Mechels. Daarom zal onze politie ook in de toekomst actief controleren op het gebruik van parkeerplaatsen voor mensen met een beperking”, kondigt de burgemeester aan.

Deel dit artikel

delen
delen
delen
E-mail