jeugdschepen Labsir op de huidige speelplek in de Otterstraat in Battel

Vernieuwd speelterrein Otterstraat in Battel klaar tegen zomer 2021

Stad Mechelen investeert deze legislatuur maar liefst 750.000 euro voor het verfraaien van een 20-tal speelruimten in dorpen, wijken en het stadscentrum. Zo is er reeds een akkoord voor het herinrichten van het speelterrein en trapveld in de Otterstraat, het trapveld in de Jozef Verbertstraat, speelplek Offenbossen in Mechelen-Noord en een nieuw speeltuig in de kruidtuin. Stad Mechelen startte voor de keuze van uitvoerder een digitaal participatiemoment op met jongeren uit Battel.

Hier kan nog voor de zomer geravot worden!”, klinkt het bij jeugdschepen Abdrahman Labsir.

“We zetten als Mechels stadsbestuur nog verdere stappen in het herinrichten en deels verfraaien van de speelterreinen. Waar er nood is aan een volledige herinrichting gaan we in gesprek met de jongeren van deze buurt. We luisteren niet allen naar hun stem maar maken ook hun wensen op het terrein waar. Met het nieuwe label voor Mechelen Kinderstad zetten we vooral in op participatie met kinderen en jongeren. Zo werken onze jongste Mechelaars mee aan een stad op kindermaat.”, vertelt jeugdschepen Abdrahman Labsir.

Battel speelklaar tegen zomer 2021

Bij het herinrichten van de speelplek in Battel werd de buurt in 2019 betrokken voor het opstarten van een aanbestedingsdossier. Concreet moest het ontwerp voldoen aan een nieuw uitdagend klimklautertoestel met glijbaan en met een verscheidenheid aan speelfuncties. Bijkomend is er ook een klimrek en een kleuterschommel ingetekend. Onder de meeste speeltoestellen zal veiligheidsgras met valdempende eigenschappen worden voorzien. Daarnaast zullen er ook 2 voetbaldoelen worden geplaatst en zal de mogelijkheid tot het spelen van basket eveneens worden aangeboden.
De verschillende ontwerpen werden op een digitale manier aan de kinderen uit de buurt voorgelegd. Zij kregen de mogelijkheid om  in twee verschillende sessies de kindvriendelijke uitstraling en de afstemming op de doelgroep te beoordelen. Naast deze criteria werd er bij de beslissing ook rekening gehouden met prijs/kwaliteit, speelwaarde en milieu -en duurzaamheidsmaatregelen die het bedrijf neemt.

Daarnaast kwam de vraag voor een opfrissing van het trapveld ook als noodzaak naar boven. Hier zal een modulaire synthetische sportvloer voorzien worden met belijning voor voetbal en basketbal. De vloer is niet alleen onderhoudsvriendelijk maar ook schokdempend en slipvast. Naast het trapveld in de Otterstraat in Battel, zal ook het trapveld in de Jozef Verbertstraat een opfrissing krijgen.

Nieuw ontwerp van Replay voor het speelplein Otterstraat in Battel

 

 

 

 

 

 

 

 

Nieuw speeltuig in Offenbossen en Kruidtuin

In Mechelen-Noord keurde het stadsbestuur ook de herinrichting van het speelplein Offenbossen goed. Hier komt een nieuw speeltoestel met glijbaan op valdempend kunstgras. Het toestel biedt naast glijden ook nog heel wat andere speelfuncties. Zo kan je de glijbaan niet enkel bereiken via een trap maar ook via een klimnet. Ook in de stedelijke kruidtuin wordt het bestaande klimklautertoestel vervangen door een nieuw.

“We maken zoveel mogelijk ruimte speelklaar voor onze Mechelse jeugd. Zo worden ook speelplekken met een zonevreemde recreatie gevrijwaard en anticiperen we op de inrichting ervan. De komende jaren stemmen we de planning verder af, samen met onze Mechelse kinderen en jongeren breiden we de speelkaart verder uit over het ganse grondgebied van onze stad. Want er is ruimte en inspraak voor meer speelplezier. Buiten spelen wordt nog leuker, cooler én veiliger met aangepaste en nieuwe speelterreinen op kindermaat.”, besluit jeugdschepen Abdrahman Labsir.

Deel dit artikel

delen
delen
delen
E-mail