160 nieuwe vlaggen voor Mechelse winkelstraten

Nu de valentijnsverlichting stilaan uit het straatbeeld verdwijnt, is het opnieuw de beurt aan de gekende bevlagging om voor een sfeervolle uitstraling te zorgen in de Mechelse winkelstraten. Er werden vijf nieuwe ontwerpen voor de vlaggen gemaakt. De nieuwe vlaggen – in totaal zo’n 160 stuks – worden vanaf volgende week aan de spankabels boven de straten bevestigd.

De vlaggen die jaarlijks tussen midden februari en november boven de straten hangen, zorgen voor sfeer en kleur. Ze zijn erg zichtbaar en dragen bij aan de beleving van de stad.

“Als economische motor van de regio is het voor Mechelen essentieel dat we bezoekers en shoppers aantrekken. Handelaars zijn steeds vragende partij dat deze vlaggen hangen en ook bezoekers van Mechelen waarderen de sfeervolle uitstraling. Het is fijn om te zien dat de vlaggen niet alleen onze inwoners, maar ook bezoekers en handelaars aanspreken en bijdragen aan de levendigheid van onze stad. De nieuwe vlaggen worden vanaf volgende week boven de winkelstraten aan de spankabels bevestigd. We zijn ervan overtuigd dat de nieuwe ontwerpen nog meer kleur en leven in onze straten zullen brengen”, aldus Greet Geypen, schepen van Economie.

Aangezien de vlaggen slechts eenmaal per jaar kunnen worden aangepast, moeten ze een negental maanden meegaan en een symbool voor de stad ondersteunen.

“Deze vlaggen zijn bedoeld om de sfeer en beleving van de stad te verhogen, maar het is ook een manier om aan citymarketing te doen. We zijn een verrassende, hartelijke en dynamische stad waar bijzonder veel te zien en beleven is. De vijf nieuwe ontwerpen hebben dan ook een sterke link met Mechelen. Zo vinden we afbeeldingen terug van de Sint-Romboutstoren, een ooievaar verwijzend naar Planckendael en de groene rand, het station, de Hoogbrug en Opsinjoorke. Met de nieuwe vlaggen willen we onze stad op een unieke en herkenbare manier in de kijker zetten”, klinkt het Rina Rabau Nkandu, schepen van Communicatie.

De vlaggen worden jaarlijks gewisseld. Er is slechts één ontwerpwissel per jaar mogelijk. De vijf nieuwe ontwerpen werden gemaakt door ontwerpbureau De Bemanning. Ook het ontwerpbureau is van Mechelen zelf, zo zijn de vlaggen nog meer van Mechelse makelij. Vanaf volgende week worden de vlaggen boven de straat vastgemaakt, de werken zullen ongeveer een week in beslag nemen.

Deel dit artikel

delen
delen
delen
E-mail